În seara aceasta, duminică, 11 decembrie, va avea loc la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” începând cu ora 19:00, un concert de colinde susținut de corul de tineri Juvenes Ecclesiae. Anul acesta corul împlinește 20 de ani de la înființare.

 Vineri, 16 decembrie, la ora 19:00, vă invităm cu mare bucurie la tradiționalul concert de colinde susținut de corul tinerilor din parohie, Jubilate, aici în biserica noastră. Prin cântecele lor, colindătorii doresc să ne introducă în spiritul Crăciunului şi să aprindă în sufletul nostru o scânteie din lumina Betleemului. Vă așteptăm cu drag!

 ► Sâmbătă, 17 decembrie, începem timpul special de pregătire pentru solemnitatea Crăciunului. În această zi vom începe novena pentru Naşterea Domnului. Va fi o săptămână de pregătire intensă pentru solemnitatea Crăciunului şi veți avea ocazii de spovezi zilnic, în cadrul sfintelor Liturghii, dar mai ales seara, cu o oră înainte de sfânta Liturghie de la ora 18:00. Vă rugăm să nu lăsați această întâlnire cu Domnul pe ultima zi.

 ► Pentru a veni în întâmpinarea celor care din cauze financiare sau din cauza bolii nu pot trăi bucuria Naşterii Domnului, tinerii din parohia noastră vor continua în perioada 18-23 decembrie campania intitulată Primiți cu colinda? ajunsă anul acesta la ediţia a VII-a. Ei vor merge la colindat pe la casele celor ce doresc să dea o mână de ajutor, pentru a strânge fonduri care vor fi destinate celor aflaţi în dificultate. Pentru aceasta, vă rugăm să anunţaţi la biroul parohial dorinţa de a-i primi pe colindători.

 ► Pentru a continua tradiţia vestirii Nașterii Domnului cu ajutorul colindelor îi rugăm pe părinţi să-i aducă pe copii la biserică în ziua de duminică, 18 decembrie, la ora 12.30 pentru a merge la colindat instituţiile mai importante din Iaşi.

 Duminica viitoare, 18 decembrie, după sfânta Liturghie de la ora 11.00 consilierii sunt invitați la o scurtă ședință la subsolul bisericii.

► Tot duminica viitoare, 18 decembrie, după sfânta Liturghie de la ora 17.00, corul parohiei romano-catolice din Suceava va susține un scurt concert de colinde în biserica noastră. De asemenea, începând cu ora 19:00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din Iași, va avea loc un alt concert de colinde susținut de corul ITRC „Sf. Iosif”.

 Centrul Misionar Diecezan vă invită să vă alăturați efortului de a duce bucuria Crăciunului pe chipurile copiilor din Africa prin proiectul „O felicitare… un cadou”. Prin achiziționarea obiectelor aflate în fața bisericii și prin darul dumneavoastră sperăm să aducem bucurie pe chipul acestor copii.

► Nu uitaţi că astăzi, duminică, 11 decembrie, aveţi posibilitatea să vă exercitaţi dreptul la vot pentru alegerile parlamentare. Conferința episcopală din România îi îndeamnă pe credincioşii catolici şi pe toţi cei de bunăvoinţă din societatea românească să-şi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, cu invitația de a face alegeri coerente cu credinţa pe care o mărturisim.

Noi, preoții, vă dorim o Duminică frumoasă și o săptămână binecuvântată de Domnul în acest timp minunat al Adventului.