Pentru a continua tradiţia vestirii Nașterii Domnului cu ajutorul colindelor îi rugăm pe părinţi să-i aducă pe copii la biserică astăzi, 18 decembrie, la ora 12:30 și joi, 22 decembrie, la ora 13:15 pentru a colinda instituţiile mai importante din Iaşi.

După sfânta Liturghie de la ora 11:00 consilierii sunt invitați la o scurtă ședință la subsolul bisericii.

Tot astăzi, 18 decembrie 2016, după sfânta Liturghie de la ora 17:00, corul parohiei romano-catolice din Suceava va susține un scurt concert de colinde în biserica noastră. De asemenea, începând cu ora 19:00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din Iași, va avea loc un alt concert de colinde susținut de corul ITRC „Sf. Iosif”.

► Luni, 19 decembrie, vom merge în vizită la cei bolnavi pentru a-i spovedi şi împărtăşi de Crăciun. Cei care au bolnavi acasă şi nu sunt trecuţi pentru vinerea I, dar doresc să primească Sfintele Sacramente, sunt rugaţi să anunţe astăzi la biroul parohial.

► Sâmbătă, 24 decembrie, la ora 7:00 dimineață, va fi sfânta Liturghie cu încheierea novenei de Crăciun. Începând cu ora 9:00 până la ora 12:00 ca și în timpul după-amiezii de la ora 16:00 la ora 19:00, veți avea ocazii de spovezi.

Sfânta Liturghie solemnă din noaptea de Crăciun va fi la ora 22:00.

Programul liturgic pentru ziua de Crăciun este acelaşi ca în fiecare duminică și ca în fiecare an, colecta din ziua de Crăciun este pentru Seminar.

Marţi, 27 decembrie, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11:00 se va desfășura la nivel parohial Sărbătoarea familiei, dedicată mai ales acelor familii care s-au căsătorit anul acesta, sau care au împlinit în acest an 5, 10, 15, 25, din 5 în 5 ani de căsătorie. După sfânta Liturghie, se va desfășura un program artistic pregătit de tinerii, copiii și adulții din parohia noastră.

Cei care sărbătoresc un astfel de jubileu sunt rugați să ne anunțe la biroul parohial până sâmbătă, 24 decembrie.

► Pentru a veni în întâmpinarea celor care din cauze financiare sau din cauza bolii nu pot trăi bucuria Naşterii Domnului, tinerii din parohia noastră vor continua în perioada 18-23 decembrie campania intitulată Primiți cu colinda? ajunsă anul acesta la ediţia a VII-a. Ei vor merge la colindat pe la casele celor ce doresc să dea o mână de ajutor, pentru a strânge fonduri care vor fi destinate celor aflaţi în dificultate. Pentru aceasta, vă rugăm să anunţaţi la biroul parohial dorinţa de a-i primi pe colindători.

► La librărie și la biroul parohial veți găsi pliante cu programul liturgic pentru zilele Crăciunului precum și programul sfințirii caselor.

Am început TIMPUL SPECIAL DE PREGĂTIRE pentru solemnitatea Crăciunului. Vă reamintim că în această săptămână va fi program de spovezi zilnic în timpul sfintelor Liturghii, dar mai ales seara, cu o oră înainte de sfânta Liturghie de la ora 18:00. Vă rugăm să nu lăsați această întâlnire cu Domnul pe ultima zi.

Noi, preoții, vă dorim o Duminică frumoasă și o săptămână binecuvântată de Domnul în acest timp minunat al Adventului.