Marţi, 27 decembrie 2016, în cea de-a treia zi de Crăciun, parohia noastră a devenit locul în care FAMILIA a fost sărbătorită. În centrul atenției au fost familiile care au celebrat căsătoria anul acesta sau cele care au aniversat jubileul căsătoriei lor în anul acesta. Familia a fost şi rămâne bucuria şi speranţa lumii şi constituie pe drept cuvânt o binecuvântare pentru omenire. Aşadar, era nevoie de o zi dedicată familiei.

Sărbătoare a început cu Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh, Alois Farţadi, la ora 11.00. În cadrul predicii, părintele a subliniat rolul şi misiunea familiei creştine în societatea de astăzi şi a propus Sfânta Familie ca exemplu pentru toate familiile din comunitatea noastră. Celebrarea a fost și mai frumoasă deoarece familiile sărbătorite s-au implicat în celebrare: au proclamat lecturile sfinte, au citit intențiile de la rugăciunea credincioșilor și au organizat o frumoasă procesiune cu daruri pentru Ofertoriu. La sfârșitul Sfintei Liturghii ne-am rugat cu toții pentru familiile noastre și am cerut de la Dumnezeu să reînnoiască în cei căsătoriți promisiunile făcute în fața altarului.

Sărbătoarea a continuat apoi la subsolul bisericii, unde copiii, tinerii şi adulţii din parohie au pregătit un moment artistic pentru familiile sărbătorite. Copiii, conduşi de Simona Păuleţ, au fost cei care au dat startul. Prin sceneta lor de Crăciun, ei au încercat să ne facă să conştientizăm dacă şi cum l-am primit noi pe Isus? I-am făcut loc şi în inima noastră? Aceste întrebări, venite de la nişte copii, ne-au făcut să înţelegem că Pruncul Isus este sărbătoritul la Crăciun și că nu merită să ratăm ocazia de a petrece timp cu El, fiind preocupați de cumpărături, de organizarea petrecerilor, de brad sau de cadouri.

Nici tinerii nu s-au lăsat mai prejos. Marina Dogariu, Corneliu Sava şi Alexandru Robu au interpretat extraordinar de bine o scenă din viaţa unei familii care se considera „perfectă”. Cu siguranţă, în spatele aplauzelor şi a zâmbetelor, multe familii, şi mai ales soţii, s-au regăsit.

Şi cum o sărbătoare nu este sărbătoare fără dans şi muzică, câţiva tineri din parohie, pregătiţi de Claudia Andrieş şi îmbrăcaţi în straie populare, au prezentat câteva dansuri din folclorul nostru, în timp ce Georgiana Baltag ne-a făcut să ne simţim ca la un mare concert atunci când a interpretat câteva melodii din repertoriu naţional şi internaţional.

Sărbătoarea familiei s-a încheiat cu înmânarea diplomelor pentru familiile sărbătorite, dar şi cu felicitările de rigoare. Fie ca bunul Dumnezeu să le dea fidelitate, răbdare, sănătate şi iubire pentru mulţi ani de acum înainte!

Le mulțumim celor care au organizat această sărbătoarea, precum și celor care au oferit cu multă generozitate din timpul și energiile lor pentru ca această zi să fie una de adevărată sărbătoare.

Familiile din Parohia „Sfântul Anton de Padova” au fost astăzi o mare familie!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Andreea-Maria Romila