Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” Iași ne-a propus în perioada 8-15 ianuarie 2017 să ne îndreptăm atenția spre un subiect de actualitate și anume „pacea”. Numită Săptămâna păcii, în acest interval de timp am avut ocazia să cugetăm despre Nonviolenţa: Stil al unei politici pentru pace așa cum Papa Francisc ne îndeamnă în Mesajul pentru celebrarea celei de-a 50-a Zile Mondiale a Păcii.

În parohia noastră copiii au marcat această săptămână făcând un joc interesant în care trebuiau să interacționeze cu cei din jur, să se roage sau să răspundă la câteva întrebări. Astfel au reușit să înțeleagă mai bine rolul păcii în grupul de prieteni, în familie sau în lume.

Tinerii au fost mai serioși și s-au rugat împreună cu comunitatea sfântul Rozariu, cu mistere special făcute pentru a evidenția faptul că pacea este necesară în jurul nostru, atât pentru noi, cât mai ales pentru cei din jurul nostru. Rugăciunea tinerilor pentru pace a continuat și la sfânta Liturghie unde Duhul Sfânt i-a ajutat să aprofundeze mai mult la acest subiect cu ajutorul Cuvântului din Evanghelie.

Mulțumim Domnului pentru aceste zile și ne dorim din toată inima ca pacea să fie în toată lumea!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.