Duminică, 26 februarie 2017, cuprinşi de spiritul folcloric, copiii, animatorii, simpatizanții și preoții parohiei noastre au petrecut o după-amiază plină de tradiţii româneşti.

Carnavalul intitulat „Precum creştinii din vechime” a fost completat de zâmbetele şi straiele populare purtate cu mândrie de către copii. Mica lume tradiţională a fost marcată de trei ateliere în care copiii au simţit din plin bucuria spiritului românesc.

Cu mare entuziasm, frumoşii „românaşi” au fredonat cântece din repertoriul folcloric şi şi-au demonstrat atracţia spre muzica populară. Micii meşteri au lucrat cu spor şi îndemânare tradiţionalele brăţări, în semn al venirii primăverii. De departe, cel mai gustos atelier a fost cel în care copiii şi-au arătat măiestria şi creativitatea în prepararea unor mici gustări. Carnavalul a fost animat de bansuri şi de tradiţionalele hore care ne-au apropiat de tradiție.

Spiritul folcloric moştenit şi păstrat în sufletele noastre ne-a unit pe toți pentru câteva momente, fiind fermecați de frumusețea vechilor timpuri.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Isabela Tiba