Cu Duminica Floriilor, 9 aprilie, începem Săptămâna Sfântă, timp de pregătire intensă pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Vă reamintim că după-amiază, la orele 15:45, vom merge în procesiunea ce va fi organizată spre catedrală, unde vom participa la sfințirea ramurilor și Sfânta Liturghie solemnă cu ocazia Floriilor și a Celei de-a XXXII-a Zi Mondială a Tineretului.

Vă invităm ca în această săptămână să luați în calcul și pregătirea spirituală pentru cea mai mare solemnitate din an, Învierea Domnului, mai ales printr-o spovadă bună și participarea la celebrarea Triduum-ului Pascal: Joia Sfântă, Vinerea Sfântă și Duminica Învierii cu Vigilia Pascală ce o precede. Încercați să nu lăsați pe ultima zi spovada, mai ales că vor fi ocazii de-a lungul întregii săptămâni, după cum urmează:

► Luni, marți și miercuri, 10-12 aprilie, vor fi ocazii de spovezi atât în cadrul Liturghiei de la ora 7:00, cât mai ales seara, începând cu orele 17:00. Vă vom sta la dispoziție cât va fi nevoie.

► Joi, 13 aprilie, întrucât preoții vor participa la Liturghia Crismei în catedrală, în parohia noastră nu se va celebra Sfânta Liturghie de la ora 7:00. Programul de spovezi va începe la orele 16:00. La ora 18:00 vă invităm să luați parte la celebrarea Cinei Domnului, Sfânta Liturghie care reactualizează cele trei mari daruri pe care ni le-a făcut Domnul în Joia Sfântă: Euharistia, Preoția și porunca iubirii. După Sfânta Liturghie va fi program de adorație, după cum urmează:

→ la ora 20:00 pentru copii;
→ la ora 21:00 pentru tineri;
→ la ora 22:00 pentru persoanele consacrate;
→ la ora 23:00 pentru toată comunitatea.

► Vineri, 14 aprilie, vor fi ocazii de spovezi între orele 9:00-12:00, iar după-amiază de la ora 16:00. La ora 18:00 se va celebra Patima și moartea Domnului, inclusiv adorarea Sfintei Cruci. Vă reamintim că în Vinerea Sfântă este post și abstinență.

► Sâmbătă, 15 aprilie,  ocazii de spovezi vor fi între orele 9:00-12:00 și 16:00-20:00.

Sfânta Liturghie din noaptea de Paști, inclusiv vigilia pascală, va fi celebrată în biserica noastră la orele 22:00.

La librărie s-au adus lumânări speciale pentru noaptea de Paşti cu diferite însemne pascale specifice acestei sărbători. Lumânările sunt prevăzute cu mici cutiuţe din plastic care au o dublă finalitate: de a proteja lumânarea să nu se stingă din cauza vântului şi de a proteja să nu picure ceară pe jos. Vă rugăm insistent să vă procuraţi din timp aceste lumânări deoarece stocul este limitat.

În Duminica Învierii, 16 aprilie, și luni, 17 aprilie, a doua zi de Paște, se vor celebra în biserica noastră trei Sfinte Liturghii, ca în fiecare duminică:

→ Ora 9:00 – Liturghia copiilor;
→ Ora 11:00 – Liturghia comunității;
→ Ora 17:00 – Liturghia tinerilor.

Marți, 18 aprilie, a treia zi de Paște, vor fi în schimb doar două Sfinte Liturghii, la ora 9:00 și seara la ora 18:00.

Vă mai reamintim că în Vinerea Sfântă colecta este pentru Țara Sfântă, iar în Noaptea de Paște și în Duminica Învierii colectele sunt destinate seminariilor diecezane.

Noi, preoții parohiei dumneavoastră, vă dorim un timp de pregătire pentru sărbătoarea Paștelui, plin de haruri!