Ca în fiecare an, am pregătit o zi specială pentru bolnavii și bătrânii parohiei noastre. Anul acesta, ne-am adunat într-o zi de duminică, 14 mai 2017 și am participat la sfânta Liturghie de la ora 11, iar după Liturghie am petrecut câteva momente împreună la subsolul bisericii.

Părintele paroh, Alois Farțadi, ne-a vorbit la predică despre faptul că nimeni nu va ajunge în paradis cu ochii uscați, adică fără durere. Boala și durerea sunt prezente în viața omului, iar lucrul acesta trebuie să-l acceptăm. Evanghelia ne învață că dacă îi vizităm pe cei bolnavi, pe Isus îl vizităm, așadar alinarea celor suferinzi se află în rugăciunile noastre către Dumnezeu făcute cu credință, iar ei vor primi iertarea de la Domnul. Să ne bucurăm cu cei care se bucură și să suferim cu cei care suferă, căci adevărul fericirii ne așteaptă dincolo de ceruri.

După sfânta Liturghie, cu mic cu mare, copiii și tinerii i-au încântat și le-au adus un strop de culoare sărbătoriților. Ne-am dorit ca într-o zi așa frumoasă, bătrânii și bolnavii să fie în centrul atenției. De aceea ne-am dăruit cu totul în pregătirea momentelor. Pentru ei am cântat, am dansat și ne-am bucurat împreună cu ajutorul talentaților din parohia noastră: Daria Giurgilă, Adilia Chiriac, Bianca Dogariu, câțiva tineri dansatori, doamna Ancuța Giurgilă și domnul Andi Chiriac, coordonați fiind de părintele vicar, Gabriel Hălănduț.

După spectacolul oferit le-am putut citi bucuria în ochi și am dorit ca prin celebrarea acestei zile la nivel parohial să le tratăm buna dispoziție și să-i facem fericiți măcar pentru câteva clipe. Am lăsat cu toții la o parte grijile, durerile și tristele momente ale vieții și am lăsat să domnească în jurul nostru liniștea, speranța și bucuria de a trăi.

Amintirile au rămas în inimi, dar și în atenția primită din partea preoților.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Marina-Alexandra Dogariu