După cum sunt obișnuiți copiii, și vara aceasta, a fost organizat un campus doar pentru ei. Tema din acest an a fost „Dumnezeu scrie cele mai frumoase povești” și s-a desfășurat în perioada 9-16 iulie 2017, atât în parohia noastră, cât și la Pralea, județul Bacău.

Duminică, pe 9 iulie, campusul a început cu sfânta Liturghie, urmată de câteva bansuri alături de animatori. Copiii s-au bucurat de mișcare, au avut ocazia să se revadă și să-și facă prieteni noi.

Luni și marți, 10-11 iulie, începând cu ora 9, s-a deschis în mod oficial campusul cu activitățile specifice. Luni, copii au fost împărțiți pe grupe în urma unor puzzle-uri pe care le-au realizat împreună și au descoperit la care grupă sunt și ce denumire poartă. Numele grupelor au fost date de scenetele din fiecare zi: floricelele, negustorii, toboșarii și cei mai mari, soldățeii.

Miercuri, 12 iulie, la ora 8 a fost plecarea către Pralea, după ce am participat la Liturghia de dimineață. Drumul a fost lung, dar nu a avut nimeni timp să se plictisească pentru că au fost diferite jocuri. Pe lângă acele activități am făcut și câteva opriri, una din ele fiind la Casa Memorială a lui Vasile Alecsandri din Mircești. Acolo am vizitat casa poetului și mausoleul în care este înmormântat acesta.

Când am ajuns la Pralea, a fost un program mai liber ajutându-i astfel pe copii să se acomodeze cu locul și să se relaxeze după drum. Programul a cuprins și o întâlnire pe grupe pentru a realiza împreună o hartă a casei și a locurilor de joacă, iar seara fiecare copil a avut oportunitatea de a se juca în voie.

A doua zi petrecută la Pralea, joi, 13 iulie, a fost cea mai așteptată pentru că s-a reluat programul cu bansuri, scenetă, cateheză și jocuri, iar seara a fost un foc de tabără și o mică petrecere la care copiii nu s-au ferit din a dansa chiar și dansuri populare. Jocurile cele mai iubite de copii au fost cele cu apă, bineînțeles. Toata lumea s-a distrat, iar vremea a fost numai bună pentru a ne atinge scopul dorit.

Vineri, 14 iulie, a fost ultima zi întreagă petrecută la Pralea. Am început ziua cu o înviorare, iar mai apoi am continuat cu bansuri, scenetă, cateheză și jocuri. După prânz a fost un maraton de jocuri, unde echipele trebuiau să participe și să câștige la jocurile propuse.

Sâmbătă, 15 iulie, la ora 3 a fost plecarea, dar până atunci a fost destul timp să facem ultima scenetă, să tragem ultimele concluzii la cateheză, să pregătim momentele artistice pentru duminică și să participăm la sfânta Liturghie. În cele patru zile petrecute departe de casă, programul copiilor a fost încărcat cu activități distractive, iar fiecare copil a putut să profite de aceste momente.

Scenetele au fost inspirate din poveștile lui Andersen, iar personajele au fost interpretate de animatorii din parohie. Din fiecare moment al campusului: bansuri, scenete, cateheze, jocuri și sfânta Liturghie, copiii au putut învăța ceva nou despre cum să ne comportăm cu cei din jur.

Duminică, 16 iulie, a fost ultima zi de campus. Am participat la sfânta Liturghie, ne-am rugat pentru toți binefăcătorii, dar și pentru bucătărese, i-am mulțumit lui Dumnezeu prin darurile aduse la ofertoriu și am ascultat învățăturile din predica părintelui Gabriel Hălănduț. Am făcut o poză de final împreună cu părintele Alois Farțadi și ne-am invitat părinții la subsol pentru a le arăta ce am pregătit pentru momentul artistic realizat de fiecare grupă.

S-a terminat destul de repede, dar va mai urma un astfel de campus, anul viitor, însă până atunci vă așteptăm, dragi copii, la catehezele din fiecare sâmbătă!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Iustina Farcaș