În ziua de luni, 2 octombrie 2017, am sărbătorit Ziua persoanelor în vârstă participând la sfânta Liturghie și la un spectacol organizat de copii, tineri și adulți, la subsolul bisericii, împreună cu preoții parohiei, părintele paroh, Alois Farțadi și părintele vicar, Pavel Martinaș.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 a fost celebrată de părintele paroh, iar la predică ne-a vorbit despre importanța îngerilor în viața noastră. Îngerul este un trimis, un mesager care poartă mesajul lui Dumnezeu. Ei ne oferă servicii sufletești pentru a ne mântui sufletul, pentru a ne feri de păcat, pentru a împodobi sufletul nostru cu virtuți alese.

Îngerii păzitori vin în ajutorul nostru prin persoanele din jurul nostru, mai ales prin persoanele în vârstă. De aceea ar trebui să le apreciem munca, această zi fiind ca o zi de recunoștință pentru persoanele în vârstă. Fiind și luna octombrie, Maica Domnului ne este un model de felul cum ar trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu: „mulțumesc lui Dumnezeu și sufletul meu îl preamărește pe Domnul”. Să-i mulțumim și noi Domnului pentru bunicii, părinții și persoanele în vârstă care ne-au ocrotit și ne-au învățat mereu să fim mai buni.

La subsolul bisericii Ziua persoanelor în vârstă a continuat cu un mic spectacol. Copiii i-au încântat pe spectatori cu dansuri energice și cântece vesele, adulții au recitat poezii și au cântat melodii populare, iar tinerii au dansat populară și au jucat o piesă de teatru.

Am sărbătorit Ziua persoanelor în vârstă împreună, iar acest lucru ne-a făcut să ne simțim foarte bine.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.