Jubileul Acțiunii Catolice de 25 de ani a început de vineri, 20 octombrie 2017, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași. Prima zi a fost o zi dedicată mărturiilor celor care de-a lungul celor 25 de ani s-au implicat în viața asociației.

„Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi și suntem plini de bucurie.” a fost motoul care a încununat ziua de sâmbătă, 21 octombrie 2017, o zi în care soarele era sus pe cer, zâmbindu-ne. Era perfect pentru a sărbători și a întâlni oameni noi.

Împreună cu animatorii, copiii, cu părintele paroh, Alois Farțadi și cu părintele vicar, Pavel Martinaș, am plecat spre catedrală. A fost o zi specială deoarece toată curtea era plină de chipuri cu zâmbetul până la urechi, râsete ce acopereau zgomotul orașului… o atmosferă de sărbătoare.

Acțiunea Catolică este o asociație de laici care se angajează în slujirea lui Dumnezeu, dar în fololosul oamenilor. Și care a fost scopul întâlnirii? Acțiunea catolică „Sfântul Iosif” împlinea 25 de ani în slujba Bisericii, pentru binele lumii.

Cu toţi am participat la Sfânta liturghie, ce a fost celebrată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, iar la altar i-au fost alături mulți preoți din parohiile unde Acțiunea Catolică este prezentă, precum și PS Aurel Percă, episcop auxiliar. După acest moment de mulțumire, am avut o scurtă pauză de masă, iar imediat după aceea am coborât la subsol unde am petrecut timp împreună și ne-am distrat: am dansat, am cântat și ne-am jucat.

Programul artistic de după-amiază a fost animat și de două surori de la noi din parohie, Bianca și Marina Dogariu, iar prezentator a fost Eduard Gherghelucă. I-am susținut și i-am aplaudat pentru că au talent și ne-au încântat.

Și pentru ca Acțiunea Catolică poartă numele sfântului Iosif, îl rugăm ca aici pe pământ să ne dăruiască părinți iubitori și ocrotitori, asemeni lui și sfintei Fecioare Maria, părinții lui Isus. Iar în noi să sădească sentimente adevărate, de compasiune, grijă și iubire faţă de aproapele nostru.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Cornelia Anton