După cum se știe, prima sărbătoare a lunii noiembrie este Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Animatorii din parohia noastră au profitat de această ocazie pentru a ieși din programul obișnuit de cateheză, iar reacția copiilor a fost pe măsură.

După mai multe pregătiri, tinerii au jucat o mini-scenetă, sâmbătă, 28 octombrie 2017, în care era prezentat un copilaș ce își căuta fericirea. Într-un vis, i s-au arătat opt sfinți: Clara, Francisc, Maria Magdalena, Anton de Padova, Marta, Papa Ioan Paul al II-lea și Bakhita. Fiecare a spus ce reprezintă fericirea pentru el, iar fetița a înțeles ce trebuie să facă pentru a fi fericită. Actorii noștri au fost aplaudați de micuții care i-au privit curioși până la capăt.

După câteva jocuri, copiii au mers la lucru manual. Fiecare și-a ales un sfânt pe care l-a îndrăgit cel mai mult și i-a scris o micuță scrisoare. Au decorat-o cu paiete, inimioare, norișori și alte forme multicolore.

Spre final, fiecare a primit câte un cartonaș în care era prezentat sfântul ce poartă același nume ca și ei. Atât animatorii cât și tinerii s-au bucurat de această zi și au rămas cu amintiri frumoase. Acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul părintelui vicar, Pavel Martinaș și a părintelui paroh, Alois Farțadi, de aceea îi mulțumim.

Și în încheiere, cu ocazia sărbătorii Tuturor Sfinților, vă urăm un călduros „La multi ani!”.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Maria Barat