Sărbătoarea tuturor sfinților

După cum se știe, prima sărbătoare a lunii noiembrie este Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Animatorii din parohia noastră au profitat de această ocazie pentru a ieși din programul obișnuit de cateheză, iar reacția copiilor a fost pe măsură.

După mai multe pregătiri, tinerii au jucat o mini-scenetă, sâmbătă, 28 octombrie 2017, în care era prezentat un copilaș ce își căuta fericirea. Într-un vis, i s-au arătat opt sfinți: Clara, Francisc, Maria Magdalena, Anton de Padova, Marta, Papa Ioan Paul al II-lea și Bakhita. Fiecare a spus ce reprezintă fericirea pentru el, iar fetița a înțeles ce trebuie să facă pentru a fi fericită. Actorii noștri au fost aplaudați de micuții care i-au privit curioși până la capăt.

După câteva jocuri, copiii au mers la lucru manual. Fiecare și-a ales un sfânt pe care l-a îndrăgit cel mai mult și i-a scris o micuță scrisoare. Au decorat-o cu paiete, inimioare, norișori și alte forme multicolore.

Spre final, fiecare a primit câte un cartonaș în care era prezentat sfântul ce poartă același nume ca și ei. Atât animatorii cât și tinerii s-au bucurat de această zi și au rămas cu amintiri frumoase. Acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul părintelui vicar, Pavel Martinaș și a părintelui paroh, Alois Farțadi, de aceea îi mulțumim.

Și în încheiere, cu ocazia sărbătorii Tuturor Sfinților, vă urăm un călduros „La multi ani!”.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Maria Barat

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.