Duminică, 11 februarie 2018, copiii, animatorii și preoții parohiei noastre au petrecut o după-amiază plină de numeroase jocuri și diverse ateliere. De ce? Ca să ne pregătim apoi sufletește și trupește de Postul Mare.

Tema carnavalului fiind „Arca lui Noe”, fiecare copil a venit costumat în animăluțul său preferat, în timp ce animatorii au fost deghizați în pirați pentru că arca lui Noe a fost atacată. După ce pirații au împărțit „animăluțele” în grupe, am pornit cu ei la cele trei ateliere specifice temei.

Cu multă măiestrie, micuții au realizat diferite semne de carte după placul lor, astfel că au plecat acasă cu o „amintire”. Cea mai distractivă activitate a carnavalului a fost reprezentată de jocul în care copilașii au avut de imitat animale din junglă, din pădure sau din mare. Ultimul atelier, dar nu cel din urmă, a fost cel în care au avut de realizat mai multe feluri de gustări. Toți copii și-au arătat creativitatea și inventivitatea, aceștia fiind nerăbdători să mănânce ceea ce au creat.

Pentru că urma să intrăm în post am profitat de ocazie și am făcut ultimile bansuri. A fost o ocazie foarte specială, așa că am dansat cât se putea de frumos. Atât copiii, cât și animatoriii s-au distrat de minune învățând bansuri noi.

Timpul a trecut foarte repede pentru că ne-a plăcut foarte mult, dar înainte de a se termina, am premiat copiii pentru costumele lor, dar și pentru ce au realizat la ateliere.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Iustina Farcaș