Cum am putea petrece mai frumos o zi a bolnavului decât rugându-ne pentru ei? În cadrul acestei zile, 13 mai 2018, am participat la sfânta Liturghie de la ora 11:00, celebrată de părintele vicar, Pavel Martinaș și părintele paroh, Alois Farțadi.

A fost o duminică plină de har, deoarece la predică am învățat că durerea se uită prin bucuria vieții și că Isus a asudat sânge și spunea că a fost părăsit de Tatăl, însă prin boală omul face experiența propriilor limite. Ca viața să fie mai ușoară ar trebui să ne axăm pe lucrurile și activitățile cele mai importante. Așa cum Isus s-a axat pe mântuirea noastră.

Boala este o întoarcere la Tatăl, o convertire a omului, un semn de răscumpărare. Dumnezeu nu se bucură de durerea operației, ci de rezultatul ei. Fiind și luna mai, am fost îndemnați să recităm rozariul pentru cei bătrâni și bolnavi.

După binecuvântarea de la finalul sfintei Liturghii, a urmat la subsol un spectacol pregătit de copii, tineri și adulți. Am uitat de durerile vieții prin dans, cântec, scenetă și muzică bună.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.