În data de 2 martie 2019, copiii din parohia noastră au participat la carnavalul organizat la subsolul bisericii, unde au avut parte de multă distracție și voie bună. Tematica a fost „Flori de primăvară”, în spiritul căreia s-au creat patru grupe de copilași: Zambilele, Ghioceii, Lalelele și Viorelele.

Programul a început la ora 13 cu câteva bansuri care să îi introducă pe copii în atmosfera de petrecere. A urmat rugăciunea de început după care împărţirea pe grupe, fiecare primind câte un cartonaș pe care era desenată una dintre florile enumerate mai sus. Astfel organizați, copiii au mers la joacă!

Activitatea a constat în trei ateliere pregătite de animatori în aşa fel încât fiecare „floricică” să se simtă bine. Primul atelier a fost cel de „lucru manual” care a valorificat abilităţile practice ale micuţilor reflectate în felicitările de primăvară pe care aceştia le-au realizat. Al doilea atelier a fost cel care le-a stimulat gândirea, deoarece copiii au avut de găsit câteva cuvinte ascunse printre paginile unor cărți cu ajutorul cărora să construiască propoziția gândită de animatori. Doar că printre paginile cărților erau ascunse şi cuvinte capcană, iar de fiecare dată când se greșea propoziția, trebuia îndeplinită o pedeapsă. Cel de-al treilea atelier a constat într-o „Cursă cu obstacole”. Echipe de câte doi copii se întreceau traversând un traseu în care erau supuşi la diferite probe, precum: aranjarea țărilor în ordine alfabetică, mutarea bomboanelor de pe o farfurie pe alta folosind un pai sau căutarea a diferite obiecte într-o cutie, fiind legați la ochi.

Când o echipă termina traseul urma alta, iar la fiecare jumătate de oră fiecare grupă schimba atelierul. După ce o grupă reușea să îndeplinească provocarea unui atelier primea o semnătură de la unul dintre animatorii care coordona acel atelier. Toate acestea pentru ca fiecare copil să parcurgă toate etapele acestui circuit interactiv.

Carnavalul s-a încheiat la ora 16 cu câteva cuvinte de felicitare rostite de părintele Alin și animatori, o rugăciune și, desigur, o poză de grup pentru a ne putea aminti de această zi minunată.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Alexandru Robu