Am început perioada Postului Mare cu Miercurea Cenușii, 6 martie 2019, iar credincioșii din parohia noastră au participat la sfintele Liturghii într-un număr mare. Impunerea cenușii pe cap ne-a făcut să conștientizăm faptul că trebuie să ne convertim și să credem în Evanghelie.

La sfânta Liturghie de la ora 18:00, părintele vicar ne-a vorbit despre relații și scopul postului. În ziua de astăzi să ai relații este un lucru important. Însă cu ce ne alegem că suntem fiii lui Dumnezeu? Poate note mai mari la școală sau la facultate, un loc de muncă mai bun, un salariu mai mare, mai mulți prieteni…

V-ați gândit vreodată să puneți relația cu Dumnezeu pe primul loc? Dacă relația noastră cu Dumnezeu este cea mai importantă, atunci celelalte relații vor veni de la sine. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea succesul dorit și visele îndeplinite. Acesta este și scopul postului: să-l punem pe Dumnezeu pe primul loc.

La finalul învățăturii, părintele vicar ne-a îndemnat să participăm și la celelalte evenimente care se petrec în cadrul parohiei. De exemplu în fiecare joi, de la ora 19:00 este cateheza intitulată „Biblia și sacramentele” unde adulții și tinerii sunt invitați să aprofundeze puterea sacramentelor de a ne transforma viețile și de a ne pregăti pentru veșnicie. Iar în duminicile ce urmează, în cadrul liturghiei tinerilor de la ora 17:00, suntem invitați să medităm la lucrurile care contează.

Un post binecuvântat și cu inimi deschise spre convertire!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.