Mesaj din partea copiilor:

Preacucernice părinte paroh,

Mă bucur să mă aflu aici, în fața dumneavoastră, pentru a vă transmite gândurile de iubire, recunoștință și prețuire din partea tuturor copiilor. Vă suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut de-a lungul anilor pentru noi.

Am învățat să îl cunoaștem și să îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu atât prin faptul că ne-ați condus pașii spre Sfintele Sacramente, dar și prin frumoasele cuvinte de învățătură de la predică și cateheze.

Implicarea și dăruirea dumneavoastră în realizarea campusurilor și momentelor de comuniune umană și spirituală ne-au condus pe noi în legarea mai multor prietenii. Am învățat totodată să ne respectăm și să ne ajutăm familia și pe cei dragi, să ne iubim aproapele și mai ales ne-am apropiat mai mult de Isus și de sfinți.

Sunteți un adevărat exemplu de dăruire, implicare, iubire și mai ales credință, iar prezența dumneavoastră în mijlocul nostru este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le-am primit de la Dumnezeu, pentru care Îi mulțumim neîncetat.

Dragă părinte Alois, vă vom păstra mereu în inimile noastre de copii și vă asigurăm că vă purtăm în rugăciunea noastră sinceră și neîncetată către Dumnezeu și către Sfântul Anton, pentru ca ei să vă țină la fel de sănătos și plin de vigoare în misiunea nou încredințată!

Copiii parohiei „Sfântul Anton de Padova” din Iași vă transmit din suflet toată dragostea, mulțumirea și prețuirea veșnică!

Mesaj din partea tinerilor:

Preacucernice parinte paroh,

Acum când ne aflăm la finalul misiunii dumneavoastră în parohia noastră, noi tinerii, dorim să vă mărturisim cât de norocoși suntem că ați făcut parte din viața noastră. Pe mulți dintre noi, ne-ați condus pașii spre Cele Sfinte încă de la vârste fragede, începând cu Prima Sfântă Împărtășanie și apoi cu Sfântul Mir și ne-ați modelat viziunea despre trăirea adevărată a credenței prin exemplul dumneavoastră de dăruire, de credință, de înțelepciune, de iertare și de iubire.

Așa cum frumoasa vorbă spune: „Un preot bun cu siguranță este și un tată bun”, la fel și dumneavoastră ați fost alături de noi în momentele de rătăcire, ne-ați arătat mereu calea ce trebuie să o urmăm când suntem în încercare și ne-ați încurajat ca mereu să luptăm pentru visele noastre, iar datorită mijlocirilor și binecuvântărilor ce le-ați revărsat asupra noastră prin mijlocirea patronului Bisericii noastre ce îl prețuiți atât de mult, Sfântul Anton de Padova, am reușit să „nu rămânem pe canapea și să nu privim viața de la balcon”, parafrazându-l pe Sfântul Părinte, ci am mers plini de curaj pe căile pline de provocări și de necunoscut. Vă suntem recunoscători și pentru frumoasele prietenii și chiar familii pe care am reușit să le legăm datorită implicării și susținerii dumneavoastră în organizarea momentelor de comuniune umană, a campusurilor, dar și a momentelor de creștere spirituală: adorații, rozarii, zile de formare și de reculegere unde mai presus de toate, am reușit să îl cunoaștem mai bine pe Cristos și să învățam să îl iubim cu adevărat.

Vă mulțumim pentru că ne-ați oferit ocazia să ne punem în valoare talanții dăruiți de Dumnezeu, prin organizarea catehezelor pentru copii, dar și a diferitelor activități dedicate formării spirituale și interacțiunii umane. Mulțumim că ne-ați insuflat pasiunea dumneavoastră pentru muzică ce armonios s-a împletit cu iubirea ce ne-o purtați și astfel am reușit să susținem concerte de colinde emoționante atât în parohia noastră cât și în alte destinații. Totodată am reușit nu de puține ori să înălțam inimile credincioșilor noștri prin cântările pe care le-am susținut la sfânta Liturghie.

Nu în ultimul rând, un mare mulțumesc din partea consiliul parohial al Acțiunii Catolice. Datorită implicării dumneavoastră am reușit să susținem activitățile propuse la nivel diecezan și național, dar să le organizăm și pe cele din plan local, parohial. Am reușit astfel să dăm o altă culoare organizării noastre în cadrul Bisericii și să formăm echipe creative ce și-au asumat misiunea de slujire a aproapelui.

Puține sunt cuvintele prin care vă putem mulțumi pentru tot ce ați făcut pentru noi și nici timpul nu ar fi de ajuns să vă spunem cât de mult însemnați pentru noi și cât de binecuvântați am fost de prezența dumneavoastră. Noi vă asigurăm de prețuirea noastră și de continua rugăciune pentru ca Dumnezeu să vă țină la fel de puternic, plin de vigoare, implicat și sănătos în noua misiune încredințată.

Veți rămâne mereu în inimile și rugăciunile noastre! Vă mulțumim!

Câteva imagini de la cele trei sfinte Liturghii din ziua de 30 august 2020: