Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la începerea construcției bisericii (1991), 25 de ani de la înființarea parohiei (13 iunie 1996), iar sărbătoarea sfântului Anton de Padova, hramul bisericii, 13 iunie, va fi într-o zi de duminică. Sunt motive justificate să ne dorim sfințirea bisericii și consacrarea altarului bisericii noastre duminică, 13 iunie 2021. Lucrările începute de pr. Iosif Comorașu (paroh 1996-2009), de fericită memorie, au fost duse aproape de final de pr. Alois Farțadi (paroh 2009-2020).

Biserica s-a realizat după un proiect aparținând arhitectului Mihai Maica. Ea are 40,80 m lungime, 19,20 m lățime și 18,5 înălțime.

Mulțumind pentru ceea ce s-a realizat, îi recomandăm Domnului pe toți cei care într-un fel sau altul s-au implicat pentru realizarea acestui sfânt proiect. Mulțumim Preasfințitului Iosif Păuleț care a acceptat cererea comunității noastre.

Ca o pregătire spirituală pentru acest moment, pe lângă cele treisprezece marți pe care le-am început și la care ne rugăm pentru binefăcători și pentru o sărbătoare rodnică, vom adăuga și novena care va începe pe 4 Iunie și totodată vom face o noapte de veghe.

Așadar, această noapte de veghe, pe lângă intențiile generale vrea să fie și o pregătire intensă pentru acest moment important pentru comunitatea noastră, sfințirea bisericii și consacrarea altarului.

Nu vor lipsi în această noapte de veghe sfântul Rozariu cu toate cele patru mistere: bucurie, lumină, durere și slavă, Calea Sfintei Cruci și adorația. Evident sfânta Liturghie va ocupa un loc central. Și pentru că suntem într-o biserică închinată sfântului Anton de Padova, vom intercala între rugăciuni și cele 13 rugăciuni prin mijlocirea sfântului Anton din cele 13 marți ce constituie o pregătire intensă pentru sărbătoarea sa pe care o țin cei mai înflăcărați cinstitori ai săi, la care vom cere haruri pentru toți cei care ne-au ajutat și ne vor ajuta în continuare, precum și pentru odihna veșnică acelor binefăcători care au fost chemați deja în casa Tatălui.

Să ne dea Domnul harurile cerute și să ne asculte rugăciunile!

Vă reamintesc intențiile principale de rugăciune pentru noaptea de veghe:

  1. Unitatea tuturor creștinilor;
  2. Pace în lume și în familii;
  3. Ispășirea păcatelor proprii și ale persoanelor consacrate;
  4. Stoparea avorturilor, recunoașterea persoanei din momentul conceperii și apărarea dreptului la viață.

Noaptea de veghe va fi transmisă la ERCIS FM și la Radio Maria.

Cei care doresc să participe fizic trebuie să aibă în vedere respectarea normelor impuse: masca, distanțarea și dezinfectarea mâinilor. Vor fi acceptați un număr limitat de participanți! Înscrierea se face prin sms la numărul de telefon +40 770 926 612.

pr. Paroh, Gabriel Bucur