poz-â 6 (00)Sărbătoarea Copiilor a avut loc în ziua de 7 iunie 2014, la Parohia „Sfântul Mihail” din Valea Mare. Acolo s-au întâlnit copiii din majoritatea parohiilor ce aparțin Diecezei de Iași pentru a se bucura împreună, alături de cel mai bun prieten al lor, Isus.

Acest eveniment a fost organizat de Oficiul pentru Pastorația Tineretului, alături de preoți, persoane consacrate și laici implicați în pastorația tinerilor și a copiilor. Din parohia noastră a pornit un autocar cu 42 copii și 10 animatori, în frunte cu părintele vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon.

Sărbătoarea este organizată pentru a crește în copii spiritul apartenenței la marea familie a Bisericii, alături de Cristos. Evenimentul a oferit posibilitatea copiilor de a petrece o zi de sărbătoare dedicată lor, alături de cei de vârsta lor. Tema de anul acesta a fost „Cu Isus sunt fericit!”. Ea a fost inspirată din îndemnul Papei adresat tinerilor, anume de a trăi zi de zi cât mai profund fericirile proclamate de Isus. La această sărbătoare au participat aproximativ 3500 de copii și animatori.

Ajunși acolo, părintele paroh din Valea Mare, Iosif Dămătăr, împreună cu părintele vicar Claudiu Bulai, au sugerat copiilor să poarte zâmbetul mereu pe buze, nu doar în acea zi. Apoi am participiat la repetiția cântărilor pentru Sfânta Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă. Prin cuvintele sale pline de har și înțelepciune, i-a introdus mai bine pe copii în spiritul și tema sărbătorii la care au fost prezenți. După acest moment în care copii s-au rugat și i-au multumit lui Isus pentru acea zi minuntă, a urmat un program de animare și de voie bună dedicat copiilor, compus din scente, cântece, bansuri și dansuri populare. Între timp, copii și-au putut cumpăra amintiri și suveniruri de la diversele standuri amenajate în zona Bisericii pentru a-și aminti cu plăcere de aceste momente petrecute împreună.

Spre final, copii s-au îndulcit cu o înghețată, iar în drum spre autocar, au fost foarte veseli și plini de voie bună, datorită evenimentului la care au participat. Pe traseu au împărtășit unul altuia sentimentele, emoțiile și concluziile ce le-au obținut în cursul acelei zile. Ajunși acasă au împărțit zâmbete pline de bucurie părinților și tuturor din jur, iar glasul lor a răsunat: „Cu Isus sunt fericit!”.

Copii abia așteaptă să participe și la anul la această sărbătoare închinată lor, ce va avea loc la Parohia „Sfântul Francisc din Assisi”, localitatea Rotunda (judeţul Neamţ).

Eduard Gherghelucă

poz-â 1 bg poz-â 1 poz-â 2(1) poz-â 2 poz-â 4(1) poz-â 4(3) poz-â 4 poz-â 5 poz-â 6 (00) poz-â 6 (1) poz-â 6 (7)