dscn9824_0Comunitatea parohiei „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi s-a pregătit sufleteşte pentru începerea noului an şcolar. Cu binecuvântarea lui Dumnezeu copiii, tinerii şi părinţii acestora vor avea un an rodnic.

Duminică, 16 septembrie 2012, cu o zi înainte de a suna clopoțelul pentru începerea noului an școlar, copiii și tinerii din parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi au participat la Sfânta Liturghie de la ora 9, în cadrul căreia au cerut binecuvântare de la Dumnezeu și lumina Duhului Sfânt. La începutul Sfintei Liturghii, tinerii, copiii şi părinții lor au fost îndemnați să se apropie de sacramentul spovezii, pentru a-l primi cu vrednicie pe Isus din Sfânta Împărtășanie.

Copiii s-au adunat în faţa altarului în număr mare, pentru a participa atât cu sufletul cât şi cu trupul. Liturghia a fost animată de copii, dar şi de tineri inimoși, prin cântece vioaie. Predica a fost pregătită de părintele Ciprian, punctând foarte bine ideile principale ale evangheliei folosindu-se de pilde frumoase de care copiii sunt tot timpul atraşi.

Prin invocațiile de la rugăciunea credincioșilor l-am rugat împreună pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească munca părinților, a educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor care îi au în grijă pe copii încă de mici. La oferirea darurilor, copiii au prezentat în fața altarului și carnetele de elev care reflectă cel mai bine truda lor.

Părintele paroh, Alois Farţadi a dorit să le ureze tuturor un an nou şcolar rodnic, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii copiii și-au plecat frunțile pentru a primi binecuvântarea specială cu ocazia începerii noului an.

Pentru ca bucuria să fie deplină, după-amiază, la ora 13.30, copiii s-au întâlnit din nou la un moment de rugăciune în care și-au pus toate gândurile și dorințele în fața Sfântului Sacrament. A urmat apoi un moment de comuniune cu jocuri, dansuri și multă voie bună. Iar faptul că au avut ocazia de a fi pictați a adus încă un strop de bucurie pe chipurile lor dând astfel culoare momentului de comuniune.

Tuturor le dorim să se lase călăuziți de lumina Duhului Sfânt, pentru ca în acest nou an școlar să-și poată deschide inima și mintea spre învățături cât mai folositoare.

 

Oana Zapalie

 [nggallery id=210]