dscn9824_0În perioada 10-17 Martie în parohia Sf. Anton din Iaşi au loc Misiuni populare cu ocazia Anului Credinţei. Tema zilelor de reculegere este: Credinţa şi familia. Invitat pentru a predica în aceste zile este Pr.Iosif Dorcu.

 

Misiunile au început duminică, 10 martie, odată cu Sfânta Liturghie de la ora 11. Credincioşii din parohie  au participat în număr mare la această Sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare. În acest timp sfânt credincioșii sunt chemați la trăirea credinței prin apropierea de sfânta împărtăşanie, preoții oferind ocazia tuturor de a se împăca cu Domnul prin sacramentul spovezii pe tot parcursul acestei saptamâni.

În cadrul predicii de duminică, tema abordată de  părintele predicator a fost ,,Cum credem” iar părintele a subliniat marele dar pe care fiecare creştin l-a primit de la Dumnezeu în ziua botezului, şi anume darul credinţei. Avându-l pe Abraham ca model de credinţă, fiecare creştin este invitat să păşească cu mare încredere, supunere, abandonare pe drumul credinţei. Părintele a spus că aşa cum fiul risipitor din parabola de la evanghelia de duminică a crezut cu tărie că dacă se va întoarce la tatăl său, acesta îl v-a ierta la fel şi noi să credem că tatăl ceresc ne va fi alături în orice moment din viaţă iar pentru aceasta trebuie doar să cerem acest lucru de la el.

Misiunile populare continuă în toată saptămâna ce urmează după programul care a fost anunţat şi afişat pe siteul parohiei şi se vor încheia duminică 17 Martie, la Liturghia de la ora 11.

 

Pal Sergiu Gabriel