L-am așteptat atât de mult după o perioadă în care am dat tot ce e mai bun din noi. Pruncușorul Isus este prezent în viețile noastre, iar acest lucru l-am accentuat prin participarea noastră la sfântele Liturghii.

Chiar în ziua de Crăciun copiii parohiei noastre au susținut un mic concert de colinde, imediat după liturghia copiilor de dimineață. Bunicii, părinții, frații și surorile copiilor i-au susținut și i-au apludat, iar la finalul concertului a venit și Moș Crăciun cu daruri pentru toată lumea.

La sfânta Liturghie a comunității, părintele paroh, Alois Farțadi, ne-a învățat că adevăratul Crăciun este când ne apropiem de Dumnezeu. Ce i-am spune lui Isus dacă ne-am apropia atât de mult de el, încât ne-am întâlni cu el?

Isus s-a născut în sărăcie pentru noi. El a ales statura noastră de oameni pentru că omul are valoare în fața lui Dumnezeu, de la naștere până la moarte. Demnitatea omului este redată de acest moment al Crăciunului. Prin aceasta, Isus ne îndeamnă să fim printre aceia care îngenunghează, care slujesc și care îl caută.

Este momentul potrivit să ne lăsăm îmbogățiți de roadele Sfintei Evanghelii și să nu-i lăsăm pe alții să ni-l schimbe pe Isus, care este iubire.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.