Dragi prieteni,

Pe măsură ce pandemia continuă, ne simțim ca și cum Vinerea Mare nu se va termina niciodată. Dar realitatea este că ne aflăm în duminica Paștelui. Cristos a învins moartea și ne-a câștigat nemurirea. Suntem făcuți pentru eternitate.

Acesta este motivul pentru care ne bucurăm: păcatul a fost răscumpărat și am fost mântuiți cu un preț mare – „Cristos a venit în lume să achite o datorie pe care nu o făcuse el, deoarece noi făcusem o datorie pe care nu o puteam achita”. Am fost eliberați din lanțurile mediocrității, tristeții, lipsei de speranță, fricii, foamei, suferinței și chiar morții – și suntem liberi!

Nu putem nega că vremurile sunt dificile, cei mai mulți dintre noi ne-am petrecut Postul Mare închiși în case, neputând participa fizic la niciuna dintre celebrări și am fost non-stop asediați de știrile care ne-au informat, și continuă să o facă, despre statisticile sumbre și creșterea numărului de decese. Este, de asemenea, adevărat că și criza economică provocată de coronavirus va fi brutală și greu de depășit, dar este adevărat că Speranța noastră transcende aceste realități dure, deoarece Cristos a înviat și ne-a deschis porțile Paradisului, o adevărată „acasă” pentru noi toți. Un loc fără coronavirus, dar și fără ură, amărăciune, dușmănii sau facturi neplătite. O patrie a bucuriei, a tandreții și fericirii. Pe scurt, o patrie a iubirii pentru care suntem creați. Să iubim și să fim pe deplin fericiți!

Nu lăsați dificultățile acestor vremuri să vă fure acea Bucurie. Amintiți-vă că Mântuitorul este mai puternic decât moartea și, cu siguranță, mai puternic decât coronavirusul. Adesea este dificil să înțelegem de ce se întâmplă unele lucruri, însă dacă se întâmplă, este clar că Dumnezeu are deja un nou plan de salvare și va întoarce situația în favoarea noastră, chiar dacă acum nu știm și nici nu putem înțelege cum.

Așadar, vă dorim un Paște Binecuvântat! Bucurați-vă de această Duminică a Paștelui, indiferent de modul în care veți reuși să o petreceți.

Coronavirusul nu poate schimba și nu poate nega mormântul gol.

Cu toată aprecierea și recunoștința,
Preoții Parohiei Dumneavoastră

Cristos a biruit moartea și ne-a oferit nemurirea. Aleluia!