14tomesti02Tradiţionala zi liberă de 1 mai a fost trăită de o parte dintre tinerii din comunitatea noastră împreună cu credincioşii de toate vârstele din comunitatea Tomeşti. Astfel, în zorii zilei am pornit cu toţii spre destinaţia cu pricina, iar la ora 9.00 eram cu toţii în biserica din Tomeşti unde am participat la sfânta Liturghie.

Deşi speriaţi un pic de vremea de afară, am pornit totuşi spre o poeniţă din împrejurimi. În scurt timp însă, spre bucuria noastră, vremea s-a înseninat şi am putut să ne bucurăm din plin de verdele naturii. Gazdele s-au îngrijit cu delicateţe de pregătirea unor bucate alese. Spre prânz în mijlocul nostru a sosit pentru câteva momente şi părintele paroh, care ne-a adus îngheţată.

14tomesti01După-amiaza a fost rezervată jocurilor şi concursurilor între cele două parohii. Nu au lipsit fotbalul şi hora. Sfântul Rozariu recitat în jurul focului de tabără a fost un moment deosebit al acestei prime zile de mai, în care o cinstim pe Sfânta Fecioară. După o mică petrecere într-o sală din apropierea bisericii ne-am întors cu toţii spre casele noastre, bucuroşi de clipele petrecute în mijlocul naturii şi mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru minunata sa creaţie.

[nggallery id=74]