15ziuatineri01Aproximativ 55 de tineri din parohia noastră au participat în acest an la Întâlnirea Dicezană a tinerilor de la Iugani. Grupul organizat a pornit cu autocarul spre Iugani duminică, 6 mai, dimineaţa la ora 8.00. Acolo ne-am întâlnit cu tinerii din celelalte comunităţi ale diecezei şi am participat împreună la Liturghia celebrată de PS Aurel Percă. Tema întâlnirii din acest an a fost „Aşa cum eu v-am iubit, aşa să vă iubiţi unul pe altul”. Atmosfera întâlnirii a fost una deosebită. Mii de tineri cu steaguri, eşarfe şi ecusoane se rugau şi cântau împreună. După programul cultural de la ora 14.00 am părăsit Iuganiul îndreptându-ne spre Gherăeşti, unde am vizitat biserica parohială şi am făcut un scurt popas de întărire.

15ziuatineri02Ca pregătire pentru Întâlnirea Tinerilor, mai mulţi tineri din parohia noastră au desenat logo-uri pe care le-au trimis la Oficiul diecezan pentru Tineri. Iată numele celor care şi-au pus imaginaţia şi talentul la lucru: Delia Angheluţă, Flavia Bartic, Cristina Barticel, Cristina Gheţ şi Andra Sîrbu.

Cinci dintre tinerii noştri au realizat o creaţie muzicală în vederea acestei întâlniri a tinerilor, pe care au propus-o drept imn al întâlnirii şi au ocupat în final unul din locurile fruntaşe. Ca răsplată, ei au interpretat în după-amiaza zilei de duminică în faţa celor aproximativ 4.500 de tineri piesa compusă de ei: „Deschideţi poarta inimilor voastre!”. Iată numele lor: Anca Ciobanu, Ionuţ Ciobanu, Adriana Doboş, Andrei Doboş şi Oana Zapalie.

Deschideţi poarta inimilor voastre

Ref.: Deschideţi poarta inimilor voastre,
Lăsaţi cuvântul lui să intre în voi
„Cum v-am iubit şi eu pe voi
Să vă iubiţi unul pe altul”.

1. Ne-a dat exemplu de urmat
Iubind pe toţi din jurul lui.
A vorbit şi i-a-nţeles
Chiar şi pe toţi cei păcătoşi.

2. Sacrificiul de pe cruce:
Cuie, bice şi jignire,
A primit ca să ne-arate
Exemplul mare de iubire.

3. Tineri, inima deschideţi
Iubiţi cum Domnul ne-a iubit.
Sacrificii fără număr,
Jerfă până la sârşit

4. Tineri, inima deschideţi
Iubiţi cum Domnul ne-a iubit.
Doar aşa vom dobândi
Fericirea, fericirea adevărată.

[nggallery id=75]