34lacolindat01Frumuseţea şi mesajul profund al colindelor le-am transmis şi în acest an multor suflete însetate de frumos, de Dumnezeu. Astfel, în preajma Crăciunului am pornit cu mic cu mare, copii şi tineri din parohie, cu colindul.

Debutanţi au fost cei mici, care în seara zilei de miercuri, 19 decembrie, au pornit la colindat la casa de bătrâni „Sf. Iosif”. Un doctor cu suflet mare de la un renumit spital din Iaşi a dorit să facă o surpriză bătrânilor oferindu-le şi o mică atenţie. Astfel bucuria colindelor şi a cadourilor s-au întâlnit în mod minunat. A doua zi de colind a copiilor a fost duminică, 23 decembrie, când au pornit la colindat pe la caselor lor, însoţiţi de câţiva animatori.

Tinerii nu s-au mulţumit nici în acest an cu o zi-două de colindat, aşa că au pornit încă de joi, 19 decembrie, şi au terminat abia după Crăciun. Pe lângă institutuţiile tradiţionale (parohii, Seminar, Episcopie) şi câteva firme şi societăţi, impactul cel mai puternic asupra tinerilor l-a avut colindul la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Însoţiţi de Moş Crăciun, tinerii au împărţit copiilor din darurile pe care ei înşişi le-au primit la colindat. A fost momentul cel mai emoţionant al colindului din tot acest an, deoarece am văzut copii şi părinţi cu ochii înnecaţi în lacrimi. Nimic nu se compară cu frumuseţea colindului. Astfel tinerii s-au bucurat şi au îmbucurat inimile multor creştini.

Şi la porţile parohiei noastre au bătut cete de colindători, proveniţi din diferite parohii ale diecezei: „Sf. Tereza” – Iaşi, Săbăoani, „Sf. Cruce” – Bacău etc. Frumuseţea colindelor este încă vie în mintea şi inima celor care le-au cântat şi ascultat. În felul acesta inima tuturor rămâne mereu tânără.

[nggallery id=88]