După sărbătoarea Mirului în care l-am avut lângă noi pe PS Aurel Percă, a sosit şi momentul mult aşteptat în care PS Petru Gherghel a celebrat Sfânta Liturghie din cadrul hramului în biserica „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi.
Pe data de 13 iunie 2012 s-a celebrat hramul bisericii romano-catolice „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi unde l-am avut în mijlocul nostru pe PS Petru Gherghel. Sfânta Liturghie a început la ora 18:00 cu aproximtiv 38 de preoţi în faţa altarului.
La sărbătoare nu puteau lipsi preoţii care ajută biserica să fie tot mai vie şi mai frumoasă, şi anume părintele paroh Alois Farţadi, părintele Ionut-Eremia Imbrişcă, părintele colaborator Florin-Petru Sescu. De asemenea a mai luat parte la sărbătoare şi părintele Petru-Sebastian Tamaş, fost vicar, părintele Iosif Comoraşu, fost paroh al bisericii, preoţi sfinţiţi din parohia noastră, surori din diferite congregaţii, dar şi creştini de la alte parohii vecine.
Părintele Vasile Petrişor a predicat comunităţii despre Sfântul Anton, despre faptul că şi o mică rugăciune în faţa Sfântului ne-ar aduce o mare minune. Sfântul Anton este cunoscut şi sub numele de Sfântul Minunilor, de aceea se povesteşte că a ajuns în oraşul Rimini unde a vorbit peştilor deoarece lumea nu dorea să îl asculte şi peştii i-au ascultat predica.
Predica părintelui ne-a mai învăţat că nu e bine să fim zgârciţi. Tot din viaţa Sfântului Anton aflăm o altă minune care ne serveşte ca învăţătură. Se spune că în Florenţa murise un om lipsit de generozitate, iar Sfântul Anton, pentru a dovedi cât de nevrednic este să fii zgârcit a spus că inima acestuia se găseşte în cufărul lui cu bani. Şi aşa a fost: oamenii au deschis cufărul cu bani şi acolo era inima acestuia care încă mai bătea.
Sărbătoarea în comunitatea noastră a continuat şi ne-am rugat la bunul Dumnezeu invocându-l pe patronul nostru ceresc în rugăciunea credincioşilor. Darurile de la ofertoriu au fost aduse în faţa PS Petru Gherghel ca semn de mulţumire, iar cântările de la Sfânta Liturghie au fost ridicate în cinstea Sfântului Anton, fiind pregătite de cele două coruri ale bisericii: corul adulţilor şi corul „Jubilate”, corul tinerilor.
În procesiune a pornit toată comunitatea în frunte cu copiii de la Prima Sfântă Împărtăşanie care au aruncat petale de flori în faţa statuii Sfântului Anton, în frunte cu preoţii şi corul care intonau inmnuri de slavă. Binecuvântarea de la final a fost asupra copiilor care s-au adunat în faţa altarului, asupra crinilor şi asupra tuturor credincioşilor prezenţi la sărbătoare.
Fie ca această sărbătoare să ni-l aducă pe Sfântul Anton mai aproape de noi, astfel încât să putem mărturisi lumii întregi credinţa noastră.
Andreea Gheţ
[nggallery id=203]
[nggallery id=204]
Cel mai frumos moment al anului din comunitatea noastra .Felicitari parintelui paroh si parintilor vicari pentru aceasta extraordinara organizare a acestui eveniment.