<Samsung D70 / D75 / S730 / S750>  Elevii şi liceenii au încheiat cu brio încă un an şcolar. Iar pentru aceasta i-am mulţumit lui Dumnezeu organizând o liturghie cu intenţii şi ofertoriu. Ce-i drept, studenţii şi liceenii de clasa a XII-a nu au terminat cu examenele, dar ne-am rugat şi pentru ei ca să aibă curaj pe mai departe.

La slujba copiilor de la ora 9, din data de 24 iunie 2011, când am sărbătorit şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, s-au adunat toţi elevii şi animatorii pentru a participa la o Sfântă Liturghie specială. În această Sfântă Liturghie copiii i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru părinţii, învăţătorii şi profesorii care i-au ajutat să se formeze în anul şcolar ce tocmai s-a încheiat, dar şi pentru rezultatele bune.

Slujba a fost celebrată de părintele Florin-Petru Sescu. La predică, părintele a vorbit despre naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Isus Cristos în apa Iordanului. Din povestea soldatului căruia nu-i era ruşine să se roage putem trage o învăţătură: oricând şi oriunde să avem curajul să ne rugăm în faţa lui Dumnezeu. Rugăciunea credincioşilor a fost pentru părinţi, învăţători, profesori, dar şi pentru cei care încă mai au de susţinut examene. La ofertoriu copiii au adus drept mulţumire carnetele cu note bune, săpcuţele din campusul anterior, mingi, palete de badminton, skateboard şi alte jucării care să le amintească faptul că de acum sunt în vacanţă şi se pot juca în voie.

Slujba tinerilor a fost celebrată de părintele Ionuţ-Eremia Imbrişcă, iar tinerii s-au pregătit şi ei cu intenţii pentru profesori, părinţi, pentru comunitate şi pentru cei care încă mai au de susţinut bacalaureatul şi examene la facultate. Ofertoriul adus în cinstea rezultatelor bune la învăţătură a fost atât pentru a ne aminti de liceu şi facultate, dar şi de a evidenţia faptul că vine vacanţa.

Vacanţa este pentru a ne relaxa, dar în tot timpul acesta să nu ne luăm vacanţă şi de la Dumnezeu. În fiecare zi să facem o rugăciune de mulţumire, spunând la final: „Zâmbeşte, Dumnezeu te iubeşte!”.

 

Andreea Gheţ

[nggallery id=205]