Dumnezeu ne-a binecuvântat printr-o vacanță reușită, plină de bucurii și de amintiri minunate, de aceea se cuvinte să începem și anul universitar tot împreună cu El. Astfel, tinerii din parohia noastră s-au reunit duminică, 7 octombrie, pentru câteva momente de adorație și o liturghie destinată deschiderii anului școlar și academic.

La adorație, studenții și elevii și-au înălțat gândurile către cer, adunând într-o cunună rugăciunile către Mama noastră, Sfânta Fecioară. Am rostit în cor Crezul Marian, ce ne-a întărit credința și am intonat cântări ce ne-au readus în inimi speranța. Am putut observa în acest fel cât de frumoasă este rugăciunea împreună și cât de importantă este ea în viața noastră. De cele mai multe ori, zbuciumul zilelor actuale și presiunea timpului nu ne mai permit să ne oprim câteva secunde și să reflectăm puțin. De aceea este vital să ne putem găsi liniștea în suflete pentru că fără ea nu am mai putea supraviețui clipelor mai puțin fericite și nici nu ne-am mai putea bucura nici măcar de lucrurile mici, dar deosebite din viața cotidiană.

Liturghia tinerilor a fost cu atât mai frumoasă când ne-am simțit implicați cu toții în diferite activități. În timp ce unii au citit lecturile, intențiile și au cântat psalmul, alții au adus daruri la Ofertoriu; am cântat în cor, așa cum facem în fiecare duminică, cântece alese pentru a mulțumi Domnului.

Entuziaști de o seară frumoasă, am mai rămas împreună câteva momente, după care, încurajați fiind de părintele Gabriel, am pășit încrezători spre casele noastre, ținând cont că doar punându-l pe Isus în centrul vieții noastre putem reuși să mergem mai departe.

Amalia Diac

[nggallery id=214]