Misiunile populare la noi în parohie continuă. A IV-a zi de Misiuni a început cu Calea Sfintei Cruci susţinuta de Asociaţia Sfântul Vincenţiu de Paul, urmată de Sfânta Liturghie unde părintele predicator, Iosif Dorcu, a abordat tema „ISUS”.

 

La începutul predicii părintele a vorbit despre Schimbarea la Faţă a lui Isus de pe muntele Tabor in faţa ucenicilor: Petru, Iacob şi Ioan. În timp ce Isus se ruga, au apărut două personalităţi din Vechiul Testament: Moise şi Ilie care au dat mărturie despre Isus Cristos.

Mai departe, părintele predicator a vorbit despre Isus in ipostaza de prieten. Tot ce El a realizat pe Pământ a făcut din dragoste pentru noi. El nu era orgolios şi nu se lăuda cu faptul ca El este Fiul lui Dumnezeu, de aceea Isus comunica cu toţi oamenii din jurul lui şi îi ajuta pe toţi cei care erau in suferinţă.

O dovadă a prieteniei şi iubirii pe care El ne-o poartă sunt Minunile prin care a vindecat bolnavii, i-a înviat pe cei morţi ş.a.m.d. Dacă vom scoate din Biblie minunile Lui va rămâne doar Vechiul Testament, iar Noul Testament va cuprinde doar câteva cuvântări ale Lui împreună cu Patima, Apocalipsul etc.

Aşa cum Isus comunica cu toată lumea, noi trebuie să facem la fel cu El, adică atunci când intrăm în Biserică primul lucru pe care trebuie să-l facem este să spunem:”Bună ziua, prietene!” şi nu doar să admirăm frumuseţile Bisericii sau să ne gândim ce loc vom ocupa in bancă.

În final, părintele decan ne-a explicat că atunci când mergem să ne împărtăşim să nu facem acest lucru din obişnuinţă, să devină un lucru mecanic, ci alături de fiecare pas pe care îl facem să spunem: „Acum vin, prietene!”, „Prietene, de când te-am aşteptat!” deoarece atunci când ne împărtăşim Îl primim în inima şi sufletul nostru  pe Cristos, act prin care dăm mărturie că El este cel mai bun prieten pe care îl putem avea!

 

Gherghelucă Eduard

[nggallery id=224]