Săptămâna Sfântă începe cu Duminica Floriilor. Evenimentele parohiale din această săptămână ne-au ajutat să fim pregătiți pentru marea sărbătoare a Învierii.

După ce am mers până la catedrală să-l întâmpinăm pe Isus Cristos cu ramuri, așa cum s-a întâmplat în Ierusalim, a urmat o săptămână în care ne-am pregătit sufletește pentru cel mai mare sacrificiu pe care Isus îl face pentru noi. Am urmărit în Săptămâna Sfântă cum Isus îndură chinuri grele. Toate acestea pentru mântuirea noastră.

Începând cu ziua de luni, 14 aprilie 2014, preoții parohiei au așteptat credincioșii să-și purifice sufletul de toate păcatele prin Sfânta Spovadă. Unii credincioși au lăsat la o parte munca și s-au oprit în fața lui Isus pentru a cere și a primi iertare.

Marți, 15 aprilie 2014, a continuat programul de spovezi, iar seara credincioșii s-au adunat să-și înalțe rugăciunile și cântările către patronul nostru ceresc, Sfântul Anton de Padova. Chiar dacă vremea de afară nu era îmbucurătoare, câțiva tineri dornici să parcurgă Calea Sfintei Cruci pe dealul Cetățuia s-au întâlnit cu tinerii din celelalte parohii și astfel am reușit să medităm la suferința Domnului nostru, Isus Cristos și să ne rugăm mai pătrunzător.

În ziua de miercuri, 16 aprilie 2014, preoții parohiei au mers la bolnavii parohiei pentru spovadă și împărtășanie. Alături de preoți a mai mers și câte un reprezentant din cadrul asociațiilor prezente la noi în parohie, și anume: un reprezentant de la Asociația „Sfântul Vicențiu de Paul” și un reprezentant de la Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif”. Ei i-au bucurat cu prezența lor, oferindu-le un pachețel cu alimente, o felicitare și o cântare.

Liturghia Crismei de la catedrală, adică liturghia în care se binecuvântează uleiurile, a schimbat un pic programul Sfintelor Liturghii. Așadar joi, 17 aprilie 2014, liturghia de la ora 7 nu s-a celebrat, iar preoții au reluat programul de spovezi începând cu ora 16. Triduum-ul Pascal a început cu Cina Domnului celebrată în cadrul liturghiei de la ora 18. Sfânta Liturghie a reactualizat cele trei mari daruri pe care ni le-a făcut Domnul în Joia Sfântă: Euharistia, Preoția și porunca iubirii. După liturghie a urmat programul de adorații. S-au adunat în fața Sfintei Euharistii copiii, persoanele consacrate, tinerii, precum și întreaga comunitate.

În cadrul Sfintei Liturghii de vineri, 18 aprilie 2014, s-a cântat Patima și moartea Domnului nostru după evanghelistul Matei, iar după predică a urmat Adorarea Sfintei Cruci.

Sâmbătă, 19 aprilie 2014, programul spovezilor a continuat atât dimineața, cât și după-amiaza. Sfânta Liturghie din noaptea de Paști, inclusiv vigilia pascală, a fost celebrată în biserica noastră la orele 22:00, urmată de procesiunea cu lumânările aprinse. Procesiunea s-a desfășurat înconjurând Piața „Sfântul Anton de Padova”, iar după binecuvântarea finală familiile s-au întors la casele lor umplându-le cu lumina vie a Învierii care o să le aducă pace și armonie.

Săptămâna Sfântă s-a încheiat, însă noi trebuie să fim întotdeauna pregătiți să-l primim pe Isus Cristos în inimile noastre. Învierea Domnului să fie un prilej de bucurie pentru toată comunitatea.

Cristos a înviat!