Dragi credincioși, în 2021, se împlinesc 30 de ani de la începerea construcției bisericii noastre, 25 de ani de la înființarea parohiei noastre, iar sărbătoarea Sf. Anton de Padova, hramul bisericii, 13 iunie va fi într-o zi de duminică. Sunt motive justificate să ne dorim sfințirea bisericii și consacrarea altarului bisericii noastre.

Lucrările începute de pr. Iosif Comorașu, de fericită memorie, au fost duse aproape de final de pr. Alois Farțadi. Pentru sfințirea bisericii ar mai fi necesar să văruim interiorul bisericii și să punem granit pe scările de la intrarea principală, așa cum avem pe scările de la intrarea laterală. În plus, ar mai fi necesară schimbarea tablei pe casa parohială (când plouă mai tare curge apa în beci, pardon în pod) și izolarea ei pentru scăderea consumului de gaz pentru încălzirea casei. Ar fi frumos de asemenea să putem pune pavele în curte unde este acum beton.

Pentru finalizarea acestor proiecte avem nevoie
de aproximativ 140.000 euro.

Am avea nevoie de 700 de persoane din parohie care să ofere câte 200 euro pentru finalizarea acestor lucrări (150 de lei pe lună în următoarele șapte luni). În acte, în parohia noastră la 31 ianuarie 2020 erau 1765 de persoane. O parte sunt copii și tineri, o parte bolnavi, o parte nu vin la biserica noastră, alții nu vin deloc. Am numărat într-o duminică în mare puțin peste 500 de persoane care au venit la biserică la cele trei Sfinte Liturghii.

Cei dintre Dumneavoastră care doriți să contribuiți pentru realizarea acestor proiecte și în cele din urmă la sfințirea bisericii și binele mers al parohiei, o puteți face la biroul parohial sau direct în contul parohiei deschis la

BCR Iași – RO28RNCB0175033611040001

Altă răsplată nu avem pentru Dumneavoastră decât rugăciunea și pe lângă cea zilnică pe care o facem pentru binele comunității, joia în cadrul adorației vom face o rugăciune specială pentru Dumneavoastră, binefăcătorii bisericii.

Hotărârea de a demara sfințirea bisericii a fost luată consultând Consiliul Pastoral Parohial la data de 11 octombrie 2020 și aprobată de episcopul nostru Iosif Păuleț la data de 19 octombrie.

Menționez că nu trebuie să vă sune ca obligativitate, ci doar ca o responsabilitate pe care ar trebui să ne-o asumăm. Bineînțeles fiecare oferă cât poate sau vrea, nedorind să pun limite generozității Dumneavoastră, dar nici impuneri pe care să nu le puteți împlini. Ne încredințăm milostivirii lui Dumnezeu și mijlocirii patronului bisericii noastre, Sf. Anton de Padova, pentru realizarea sfințirii bisericii noastre. Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească însutit!

Pr. paroh,
Gabriel BUCUR