77 de copii şi tineri au primit sacramentul Sfântului Mir în ziua de duminică, 5 iunie 2022. Liturghia a fost prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi, alături fiind părintele paroh, Gabriel Bucur, mai mulţi preoţi şi seminarişti.

PS Petru Sescu a fost întâmpinat de părintele paroh, părintele diacon Alexandru Robu şi bineînţeles candidaţii la sacramentul Confirmaţiunii, lângă care au stat părinţii şi naşii acestora.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Petru le-a vorbit copiilor şi tinerilor despre importanța Sfântului Duh şi a sacramentului Sfântului Mir. După predică, a urmat mărturisirea de credinţă a candidaţilor ce au jurat în faţa tuturor că se vor lepăda de Satana şi-l vor alege doar pe Dumnezeu ca exemplu în viaţă.

A urmat ungerea candidaţilor cu Sfânta Crismă prin care l-au primit pe Duhul Sfânt în sufletele lor, împreună cu darurile lui. Sfânta Crismă pe care PS Petru Sescu a pus-o pe fruntea fiecăruia se aseamănă cu scena din Sfânta Scriptură în care apostolii, împreună cu Sfânta Fecioară Maria au fost umpluţi de plinătatea celei de a treia persoană dumnezeiască.

Truda şi aşteptarea candidaţilor ce a durat opt luni s-a sfârşit cu acest moment în care aceştia au primit şi simţit roadele muncii lor. Fie ca Duhul Sfânt să păstreze în ei credinţa creştină, iar darurile sale să fie pentru ei un pilon de susţinere în viaţă.

Lăudat să fie Duhul Sfânt!

Cezar Mardare