Biserica noastră şi-a sărbătorit, pe 13 iunie 2022, ziua onomastică, pe patronul şi protectorul ei: Sfântul Anton. Liturghia a fost transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată de postul de televiziune Angelus TV.

Liturghia, prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcopul Diecezei de Iaşi, şi concelebrată de PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu pr. paroh Gabriel Bucur, pr. diacon Alexandru Robu şi alţi preoţi de prin împrejurimi, a început printr-o procesiune şi încheiată tot printr-o procesiune la care a fost purtată statuia Sfântului Anton de Padova prin piaţa cu acelaşi nume.

Pr. Florin Buhalea, capelan în armata română, a învăţat oamenii aflaţi la Sfânta Liturghie despre viaţa Sfântului Anton de Padova „care a trăit puţin, dar care a umplut cu faptele sale o mare perioadă de vreme”. La Sfânta Liturghie a fost prezent şi Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, care a depus la baza altarului un mare buchet de flori, semn ce a arătat că Sfântul Anton este cu adevărat un sfânt universal.

Credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie au purtat flori de crin, semnul purităţii sufletului, crini care au fost ulterior binecuvântaţi de către PS Iosif Păuleţ. A urmat binecuvântarea copiilor, făcută tot de episcopul Iosif. Sfântul Anton este un sfânt mare şi, după spusele părintelui paroh Gabriel Bucur, probabil cel mai venerat sfânt al Bisericii noastre creştine.

Îl rugăm pe marele făcător de minuni să mijlocească de la Dumnezeu toate harurile de care avem nevoie şi să ne fie un adevărat scut împotriva răului.

Sărbătoarea hramului în imagini: Adrian Cuba și Alexandru Robu.

Cezar Mardare