În perioada 21-28 iulie 2019, în Parohia Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova” din Iași, s-a desfășurat campusul de vară al copiilor cu tema „Suntem frați pentru că suntem fii: să mergem împreună”.

În fiecare zi, începând cu ora 9:00, toți copiii și animatorii își făceau înviorarea de dimineață cu bansuri energice, care le asigurau o doză de vitalitate suficientă pentru întreaga zi, după care își uneau glasurile pentru intonarea imnului campusului. În continuare copiii luau parte la vizionarea scenetei ce îi aducea mai aproape de tema zilei, după care, în funcție de vârstă, se adunau în grupe diferite ascultând mesajul Evanghelic al zilei pe care îl aprofundau în cateheza ce urma.

După o mică gustare, în prima zi, copilașii și-au confecționat însemnele grupelor: eșarfele pe care și-au desenat ideile în jurul numelui continentului ce le reprezenta grupa (Africa, Europa, Asia, America). După-amiază, după o pauză binemeritată, copiii s-au reîntors pentru stabilirea regulilor grupelor, ziua încheindu-se cu momentul ei cel mai important: Sfânta Liturghie în cadrul căreia i-am prezentat cu toții lui Isus, Fratelui nostru mai mare, dorința de a-l avea alături pe tot parcursul campusului și întotdeauna.

În a doua zi, pe lângă programul obișnuit, copiii au pornit într-o căutare de comori în Grădina botanică; comoara cea mai prețioasă fiind reprezentată de bucuria de a colabora și de a petrece timp împreună. O zi specială a fost și cea de-a patra în care ne-am bucurat de peisajele Bucovinei vizitând Muzeul Oului din Vama, Mânăstirea Voroneț și lăsându-ne purtați în trecut de Mocănița de la Moldovița. Penultima zi a consemnat și două surprize de care copiii au avut parte: sceneta interpretată de tinerii parohiei și prânzul înlocuit cu un binemeritat grătar și jocuri în aer liber.

Din păcate, a venit și ziua de Duminică, ultima a campusului, zi pe care am început-o cu Sfânta Liturghie și pe care am continuat-o cu un mic spectacol prezentat părinților și întregii comunități în care am arătat lucrurile învățate împreună, fiecare grupă realizând câte un moment artistic.

Sfârșitul campusului a adus cu el experiențe unice, amintiri frumoase, dar și haioase, din care copii și animatori, deopotrivă, au realizat încă o dată că noi toți suntem frați între noi, indiferent de naționalitate, etnie sau confesiune, pentru că suntem fii ai aceluiași Tată și acest Tată ne așteaptă pe toți în fiecare duminică la Sfânta Liturghie.

Adresăm un cuvânt de mulțumire tuturor celor care ne-au fost alături. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a petrece aceste zile frumoase alături de ceilalți copii ai comunității; le mulțumim părinților pentru încrederea acordată şi pentru că sprijină mereu acțiunile parohiei; multe mulțumiri și recunoștință merită și toți animatorii care au fost sufletul acestui campus. De asemenea, calde mulțumiri tuturor celor care au sprijinit această inițiativă: ne amintim în chip special de părintele nostru paroh, Alois, și de toți binefăcătorii. Fie ca bunul Dumnezeu să răsplătească pe fiecare pentru munca depusă și sacrificiile făcute!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Bianca DOGARIU